اگر با دنیای طراحی سایت آشنایی جزئی هم داشته باشید ، به احتمال خیلی زیاد ، نام HTML را شنیده اید . مار در این مقاله قصد داریم تا درباره همین موضوع ، و موضوع های پیرامون آن صحبت کنیم .
HTML چیست
قبل از هر چیز باید یک نکته را بدانید که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست ! بلکه یک زبان نشانه گذاری است . در ادامه حتما درباره این که زبان های نشانه گذاری چیستند و چه فرقی با زبان برنامه نویسی دارند صحبت خواهیم کرد .
HTML مخفف شده Hyper Text Markup Language است که در زبان فارسی به معنی زبان نشانه گذاری ابر متنی است ، هرچند که به صورت کامل مفهوم HTML را به ما منتقل نمی کند .
HTML بدون شک یکی از پیش نیاز های ضروری و مهم برای ورود به دنیای طراحی سایت می باشد که هر کسی قبل از ورود به این عرصه باید با یاد گرفتن HTML در جای پای بزرگان طراحی وب سایت قدم بگذارد . زبان HTML به تنهایی توانایی نمایش اطلاعات به کاربران را ندارد ، برای همین از زبان CSS کمک میگیرد .
باید بدانید که این دو زبان همیشه باهم هستند و یکدیگر را کامل میکنند . دو زبان HTML و CSS جزو زبان های بسیار ساده در دنیای کامپیوتر هستند و یادگیری آن ها کار سختی نمیباشد . ولی با این حال ، شما با همین دو زبان ساده ، توانایی طراحی یک وب سایت کامل را دارید .
در ادامه اضافه میکنیم که وب سایت هایی که با زبان HTML نوشته می شوند جزو سایت های استاتیک قرار میگیرند . درباره سایت های استاتیک در یک مقاله مجزا توضیح دادیم که می توانید از اینجا آن را مطالعه کنید .
تفاوت زبان برنامه نویسی با زبان نشانه گذاری
زبان برنامه نویسی در واقع برقرار کننده ارتباط میان انسان و کامپیوتر است در حالی که زبان نشانه گذاری همان طور که از اسمش پیداست ، نشانه گذاری میکند . یعنی به جای زبان برنامه نویسی که از دستوراتی مانند دستورات شرطی ، تکرار ، حلقه و … استفاده میکنند ، در زبان های نشانه گذاری از نشانه ها استفاده میکنند .
در واقع شما با نشانه ها ، متن را از دیگر عناصر صفحه جدا میکنید . معروف ترین زبان نشانه گذاری ، زبان HTML است .
تاریخچه HTML
در سال 1980 یک فیزیکدان با نام Tim Berners-Lee (تیم برنرز لی) پروژه CERN، INQUIRE را با هدف اشتراک گذاری اسناد پروژه CERN شروع کرد . این پروژه یک سیستم ابر متن و مبتنی بر اینترنت بود .
اولین توصیفی که از تگ های HTML آمد ، سندی به نام برچسب های HTML بود که در اواخر سال 1991 توسط سازنده HTML یعنی همان Tim Berners-Lee در اینترنت معرفی شد .
به صورت پیش فرض برای هر کدام از نشانه گذاری ها در HTML خصوصیاتی در نظر گرفته شده بود که به صورت پیش فرض در هر مرورگر وجود داشت و این مقادیر و ویژگی ها را با کمک گرفتن از CSS می توانستیم تغییر دهیم .
HTML روز به روز در حال پیشرفت بود و نسخه های زیادی مانند HTML 2.0 و HTML 3.2 و HTML 4.0 و HTML 4.01 و XHTML و HTML5 و HTML 5.1 و در نهایت HTML 5.2 در تاریخ 14 دسامبر 2017 منتشر شد .
اما تحولات مهم و اساسی در HTML از زمان HTML5 آغاز شد .
HTML5 چیست
تا سال 2008 ، HTML4 محبوبیت زیادی بین مردم داشت ، اما ضعف ها و مشکلاتی هم در آن وجود داشت که باید با بروزرسانی بهبود می یافت . پس در این مرحله شرکت WHATWG زبان HTML را جهت توسعه دادن آن به دست گرفت تا این ضعف ها را در زبان HTML بهبود بخشد .
پس در سال 2014 نسخه بعدی HTML با نام HTML5 منتشر شد که رشد چشمگیری داشت و زبان HTML را بار دیگر بهتر و کامل تر از قبل کرد . در این نسخه از زبان HTML تگ های بیشتری به این زبان اضافه شد تا کاربران سطح کیفیت بهتری از قبل را ، تجربه کنند .
طراحی سایت ها در این آپدیت ساختار منظم تری را پیدا کرد و طراحان وب سایت تجربه بهتری را احساس کردند .
تگ HTML چیست
زبان HTML به کمک Tag ها (برچسب ها) عناصر مختلف را با هدف طراحی یک وب سایت کنار هم میچیند تا هر کاربر بتواند نیاز خود را برآورده کند . در واقع تگ ها عناصر مختلفی هستند که هر کدام وظایف مخصوص به خود را دارند و این وظایف باهم متفاوت هستند . به زبان ساده تر تمام کار هایی که در زبان HTML صورت می گیرند توست این تگ ها اتفاق می افتند .
به عبارتی ، تگ های HTML به آن قدرت میدهند . با صدا کردن تگ ها کار آن ها هم آغاز می شود و بستنشان به معنی پایان کار آن ها می باشد . به عنوان مثال تگ پاراگراف در زبان HTML به صورت p نوشته می شود که به صورت <p> صدا زده میشود (باز می شود) و با <p/> بسته میشود .
تگ های HTML به مرورگر می گویند که هر قسمت از وب سایت ما از چه عناصری تشکیل شده اند ، تا مرورگر ها بتوانند سایت ما را بخوانند و در نتایج جستجو به کاربران نشان دهند . با این تگ ها در زبان HTML شما میتوانید تمام عناصر مورد نیاز در سایت خود مانند عکس ، ویدیو ، صدا ، عنوان صفحه ، پاراگراف ، لینک ، پس زمینه ، فرم و … را ایجاد کنید .
زبان HTML چگونه کار میکند
ما در زبان HTML با قرار دادن تگ ها در کنار هم میتوانیم ساختار اصلی سایت خود را ایجاد کنیم . به زبان ساده تر ما با کمک زبان HTML می توانیم بدنه سایت خود را بسازیم .
برای مثال شما بدن انسان را که هیچ ماهیچه و پوستی ندارد تصور کنید . در این صورت فقط اسکلت ما خواهد ماند . اسکلت ما هم ساختار بدن ما است که دیگر عناصر بدن بر روی آن سوار میشوند . به این اسکلت ها که ساختار بدن ما را شکل داده اند HTML میگوییم .
در وب سایت هم برای آن که عناصر گرافیکی مانند فونت ، سایز متن ، رنگ ها و … به سایت ما اضافه شوند به یک ساختار نیاز داریم که این ساختار را زبان HTML برای ما فراهم کرده است . دیگر عناصر هم مانند ماهیچه های بدن را میتوان گفت که CSS هستند . چرا که می توانند ظاهر سایت ما را ایجاد کنند .
مهم ترین تگ های HTML
تنوع تگ ها در زبان HTML بسیار زیاد و متنوع بوده است ، اما ما قصد داریم تا مهم ترین تگ های زبان HTML را به شما دوستان معرفی کنیم .
بعضی از تگ ها نسبت به دیگر تگ های HTML محبوبیت کمتری دارند و کمتر مورد استفاده قرار میگیرند . اما بر خلاف این تگ ها تگ های دیگری در زبان HTML قرار دارند که به شدت مورد استفاده قرار می گیرند و ابزار دست طراحان وب است .
مهمترین و کاربردی ترین تگ های زبان HTML عبارتند از :
- <DOCTYPE!> برای تعین نوع سند
- <a> برای لینک دهی داخلی و خارجی
- <–!> ایجاد کامنت
- <div> دسته بندی و نظم دهی به کد ها
- <p> ساخت پاراگراف
- <h1> تا <h6> ایجاد عنوان و ارزش دهی به هر عنوان در صفحه
- و …
همان طور که گفتیم تگ های بسیاری در زبان HTML وجود دارد که معرفی تمامی آن ها در این مقاله را صحیح نمی دانیم ، به همین دلیل دو تا از بهترین مرجع های تگ های زبان HTML و CSS را به شما معرفی میکنیم .
شما در سایت های Mozilla Developer و w3schools میتوانید به تمامی تگ های زبان HTML و CSS دسترسی داشته باشید .
کد های HTML در چه محیطی نوشته میشوند
باید گفت که زبان HTML را میتوان در هر محیطی نوشت و فرمت آن را .html قرار دهیم. شاید برایتان جالب باشد که حتی در محیط notepad هم می توان یک سند HTML ایجاد کرده و شروع به طراحی یک وبسایت کنید .
اما محیط پیشنهادی ما برای نوشتن کد های HTML که از دیگر محیط ها کم دردسر تر و راحت تر بوده ، محیط visual studio code می باشد که به صورت مخفف به آن vscode هم میگویند .
مزایا و معایب HTML
زبان HTML هم مانند تمام زبان های دیگر مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آنها می پردازیم .
مزایای زبان HTML :
- یادگیری ساده و آسان
- زمان کم برای یادگیری زبان HTML
- توانایی اجرا ، در تمامی مرورگر ها
- سادگی ادغام زبان HTML با زبان های برنامه نویسی سمت سرور
- متن باز (Open Source) بودن HTML
معایب زبان HTML :
- وابستگی زبان HTML به زبان های برنامه نویسی سمت سرور
- طراحی سایت به صورت استاتیک و تک صفحه ای
- طراحی صفحات به صورت جداگانه و از ابتدا
- کیفیت کم اجرا در مرورگر های قدیمی مانند internet explorer
نتیجه گیری
در ابتدای مقاله برای جواب به سوال HTML چیست گفتیم که HTML مخفف شده Hyper Text Markup Language است . زبان HTML به تنهایی توانایی نمایش اطلاعات به کاربران را ندارد ، برای همین از زبان CSS کمک میگیرد و اینکه وب سایت هایی که با زبان HTML نوشته می شوند جزو سایت های استاتیک قرار میگیرند .
بعد از آن درباره تفاوت زبان برنامه نویسی ، با زبان نشانه گذاری صحبت کردیم . سپس تاریخچه ای که زبان HTML پشت سر گذاشته بود را خواندیم و متوجه شدیم که HTML5 چیست .
بعد صحبت درباره درباره تک های HTML دو مرجع بزرگ برای دیدن تمامی تگ های زبان HTML معرفی کردیم . سپس گفتیم که در چه محیط هایی میتوان کد های HTML را نوشت و بهترین محیط برای این کار کدام است .
در نهایت توضیح کاملی درباره چگونگی کارکرد HTML ارائه کردیم .
این خبر را به تمامی دوستان می دهیم ، اگر در نظر دارید یک سایت استاتیک که با زبان HTML و CSS نوشته شده است را داشته باشید ، و یا یک سایت داینامیک یا پویا برای کسب و کار خود سفارش دهید ، مجموعه آیکان این کار را برای شما انجام میدهد . جهت مشاوره رایگان کلیک کنید .
آیکان یعنی اصیل .