طراحی سایت

wordpress چیست

what is wordpress

اگر به سمت کسب و کار اینترنتی آمده باشید و به دنیای وب علاقه مند هستید ، چه به عنوان یک طراح این جا هستید و چه به عنوان کسی که به یک سایت برای خود یا کسب و کارش نیاز دارد ، شک ندارم که نام wordpress (وردپرس) را شنیده باشید .

در ادامه خواهید خواند :

در ابتدا متوجه میشویم که سیستم wordpress چیست و چه کاربرد هایی دارد و دلایل محبوبیت این سیستم را بررسی میکنیم که چه دلایلی باعث رشد و محبوبیت سیستم wordpress شده است . درباره تفاوت wordpress.org با wordpress.com هم میخوانیم . بعد از توضیح افزونه ها و معرفی بهترین ها و زدن چند مثال از آن ها به سراغ قالب ها خواهیم رفت و یکی از معتبر ترین مرجع ها برای خرید آن ها را معرفی میکنیم و محبوب ترین قالب ها که نصب بالایی داشتند را نام میبریم .

در ادامه نگاهی به تاریخچه wordpress داریم که از کجا و توسط چه کسانی آمد و چگونه محبوبیت زیادی پیدا کرد و از چه سال هایی محبوبیتش بیشتر شد . سپس درباره امنیت سایت هایی که با سیستم wordpress طراحی می شوند می خوانیم و یک افزونه امنیتی را به شما معرفی میکنیم . خواهیم گفت برای شروع کار به عنوان یک طراح سایت ، به چه نوع سخت افزاری نیاز داریم و بهترین مرورگر برای طراحی سایت با سیستم wordpress را معرفی میکنیم . دلیل یادگیری سیستم wordpress را میگوییم که به چه دلیل باید wordpress را یاد بگیریم .

جلو تر به ویژگی بسیار کاربردی سیستم wordpress می پردازیم که چگونه می توانیم سایتمان را به اپلیکیشن تبدیل کنیم و دلیل این کار را متوجه می شوید ، برای این کار 4 تا از افزونه هایی که سایتمان را به اپلیکیشن تبدیل می کنند را معرفی می کنیم . در ادامه 2 سایت معروف ایرانی و خارجی که با استفاده از سیستم wordpress طراحی شده اند را در اختیار شما قرار خواهیم داد و مهارت های لازم برای کار با wordpress را مطرح میکنیم که به چه امکانات و مهارت هایی نیاز دارید .

سپس درباره میتاپ هایی که در حوزه wordpress برگزار می شوند صحبت میکنیم . در نهایت هزینه طراحی سایت با سیستم wordpress را برای شما بازگو میکنیم .

wordpress چیست؟

wordpress در واقع یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) به صورت متن باز (Open Source) و بر پایه زبان برنامه نویسی php است که به ما در طراحی و مدیریت سایت کمک میکند . یعنی به عبارتی میتوان گفت که wordpress یک سایت ساز و ویرایش گر سایت حرفه ای است . wordpress توانایی ساخت سایت های مختلف و متنوعی از جمله وبلاگ ، وب سایت شخصی ، وب سایت تجاری ، فروشگاه اینترنتی ، وب سایت دایرکتوری ، سایت استخدامی ، وب سایت خبری ، وب سایت های چند زبانه و … را دارد .

اگر نمیدانید که CMS (سیستم مدیریت محتوا) چیست ، پیشنهاد میکنیم که مقاله CMS چیست را مطالعه کنید .

سایت هایی که با سیستم wordpress تولید میشوند از دسته سایت های Dynamic (پویا) هستند که به صورت چند صفحه ای ایجاد میشوند .

در برخی مواقع wordpress را به اختصار WP مینامند ، پس زمان رویارویی با او گیج و سردرگم نشوید . یکی از موارد مهم درباره wordpress پشتیبانی خوب و مناسب او از زبان فارسی است که باعث همه گیری او در ایران شده است .

اما چه دلایلی باعث محبوبیت wordpress شده است که تا کنون 34 درصد از کل وب سایت های جهان با سیستم wordpress طراحی شده است ؟

در ادامه به این موضوع می پردازیم .

دلیل محبوبیت wordpress چیست؟

دلیل محبوبیت wordpress چیست

در این جا برای ما سوالی مطرح میشود که چه چیزی باعث این همه محبوبیت و همه گیری wordpress شده است ؟

باید بگویم که دلایل زیادی دارد که ما به برخی از آنان می پردازیم .

  1. استفاده رایگان برای عموم
    • یکی از دلایل مورد اهمیتی که میتوان در نظر گرفت، این بود که سیستم wordpress به راحتی و بدون هیچ هزینه ای در دسترس تمام مردم قرار میگیرد و این در صورتی است که خیلی از سیستم های دیگر به صورت اشتراکی است و باید هر ماه و یا هر سال تمدید شود .
  2. رابط کاربری آسان
    • سیستم wordpress نسبت به CMS های دیگر رابط کاربری ساده تری دارد که باعث میشود روند یادگیری این سیستم سریع تر و راحت تر از دیگر CMS ها شود .
  3. نیاز نداشتن به دانش برنامه نویسی
    • سیستم wordpress به گونه ای است که اگر شما هیچ آشنایی با زبان های برنامه نویسی نداشته باشید، باز هم توانایی طراحی و ویرایش سایت را دارید .
  4. کار گروهی
    • یکی دیگر از قابلیت های سیستم wordpress ، کار به صورت گروهی و تیمی بر روی یک سایت است . به گونه ای که سایت یک مدیر دارد و دیگر اعضا گروه بر روی سایت تغییرات مد نظر را اجرا میکنند و پس از تایید مدیر این تغییرات صورت میگیرد .
  5. سئو خوب
    • بدون شک یکی از مهم ترین ملاک ها در طراحی سایت ، داشتن سئو خوب است . سیستم wordpress به خوبی با موتور های جستجو مانند گوگل سازگار است و سایتی که با این سیستم طراحی می شود سئو مناسبی دارد. این موضوع میتواند در انتخاب wordpress بسیار تاثیر گذار باشد .
  6. دارا بودن تعداد زیاد افزونه ها
    • سیستم wordpress با افزونه های کاربردی و فراوان توانسته تنوع زیادی ایجاد کند تا کاربر همان طور که میخواهد سایت خود را شخصی سازی کنند و همان طرحی که در ذهن دارند را پیاده سازی کنند .
  7. قالب های بسیار زیاد و متنوع برای طراحی
    • سیستم wordpress قالب های بسیار فراوانی دارد که میتواند هر نوع سلیقه ای را پوشش دهد و کاربران را راضی کند . این قالب ها انعطاف پذیر هستند و توانایی ایجاد تغییرات مد نظر کاربر بر روی خود را دارند . در ادامه بیشتر درباره قالب ها و افزونه ها صحبت می کنیم و توضیحات بیشتری را در این خصوص ارائه میدهیم .

دلیل محبوبیت wordpress نسبت به دیگر CMS ها چیست

  • رابط کاربری آسان نسبت به دیگر CMS ها
  • نصب راحت تر
  • سرعت بالاتر
  • سئوی قوی تر
  • دسترسی به کد ها (Open Source)
  • تنوع بالا در افزونه ها
  • تنوع بالا در قالب ها
  • کار بر روی سایت به صورت گروهی و تیمی
  • رایگان بودن
  • نصب آسان و بی دردسر بر روی هاست
  • رایگان بودن بیشتر افزونه ها
  • میتوانید به جای نصب wordpress در ریشه های هاست ، آن را در فولدر ها نصب کنید
  • توانایی نصب چندین wordpress بر روی یک هاست (هیچ محدودیتی برای این کار وجود ندارد)
  • امکان فشرده سازی مطالب و محتوای درون سایت در wordpress با سیستم gzip وجود دارد
  • دارا بودن قالب ها برای سیستم wordpress که به دست طراحان دیگر به صورت رایگان طراحی شده و در دسترس عموم قرار داده شده است
  • و خیلی دلایل دیگر ، برای محبوبیت سیستم wordpress وجود دارد …

تفاوت wordpress.org با wordpress.com

در واقع WordPress.org سیستم مدیریت محتوای متن باز (Open Source) است ، در صورتی که WordPress.com یکی دیگر از پلتفرم های طراحی سایت با قابلیت های اساسی است ، که می توان با پرداخت کردن هزینه از آن استفاده کرد .

با این که WordPress.com هم از نرم افزار اصلی WordPress.org استفاده می کند ، باهم تفاوت هایی دارند.

با برنامه‌ WordPress.com ، کاربر می تواند کار های فنی اجرای یک وب سایت مانند نصب افزونه ها و قالب ها و مسیریابی نام دامنه به وب سایت شما را بر عهده بگیرد.

افزونه wordpress چیست؟

افزونه wordpress چیست

به افزونه ها در wordpress ، پلاگین هم میگویند . این افزونه ها در واقع نرم افزار هایی هستند که قابلیت هایی به سیستم wordpress اضافه میکنند . این افزونه ها می توانند کار کوچک و بزرگی انجام دهند . برای مثال شما میتوانید با یک سری افزونه سایت خود را به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید و یا میتوانید به کمک افزونه ای دیگر لینک شبکه های اجتماعی و صفحات دیگر تان را به کاربر نمایش دهید .

البته همه افزونه ها فقط برای نمایش دادن بخش های مختلف سایت به کاربر نیست ، برای مثال شما می توانید افزونه امنیتی را برای سایت خود نصب کنید . باید گفت که در نصب افزونه ها هیچ نوع محدودیتی برای شما وجود ندارد و سیستم wordpress این امکان را به شما میدهد تا هر افزونه ای که نیاز دارید را نصب کنید و نگرانی بابت محدودیت نصب نداشته باشید .

در ادامه قصد داریم تا افزونه های کاربردی و ضروری، که هر کس برای ایجاد یک وب سایت با سیستم wordpress را دارد معرفی کنیم :

این ها تعداد اندک اما کاربردی از افزونه های این سیستم قدرت مند است .

قالب wordpress چیست

در سیستم wordpress ابزاری برای تغییر چیدمان و طرح وب سایت شما وجود دارد که به آن قالب و یا تم میگویند . شما به کمک قالب در سیستم wordpress ، میتوانید طرح سایت که شامل رنگ ، تایپوگرافی و سایر عناصر است را شخصی سازی کنید . این قالب ها را میتوانید از سایت های معتبر خریداری کنید و یا از قالب های رایگان استفاده کنید . البته wordpress این امکان را به شما میدهد که حتی قالب سایت مد نظر خود را ، خودتان طراحی کنید . اما این کار کمی میتواند زمان و هزینه بیشتری از شما بگیرد . یکی از سایت هایی که میتوانید این قالب ها را از آن خریداری کنید ، سایت themeforest است .

اما پرفروش ترین این قالب ها کدام یک از آنها بوده است ؟

  • Avada : یک قالب واکنشگرا و چند منظوره با بیش از ۵۰۰،۰۰۰ فروش.
  • X : یک قالب فوق العاده سریع با بیش از ۲۰۰،۰۰۰ بارگیری.
  • Enfold : قالب چند منظوره دیگر با بیش از ۱۸۱،۰۰۰ بارگیری.
تاریخچه wordpress

تاریخچه wordpress

سیستم wordpress در سال 2003 توسط مت مولنوگ (Matt Mullenweg) از آمریکا و مایک لیتل (Mike Little) از بریتانیا جهت ساخت وبلاگ، ایجاد شد . ولی از آنجا که این سیستم به صورت متن باز (Open Source) بود برنامه نویسان شروع به کار بر روی این سیستم کردند. سپس به مرور زمان و با استقبال طراحان وب و برنامه نویسان بروز رسانی های زیادی برای سیستم wordpress به وجود آمد .
جهش wordpress در سال 2004 اتفاق افتاد ، دقیقا زمانی که پشتیبانی از افزونه ها در wordpress آغاز شد تا کاربران ، قابلیت های جدید را به سایت خود اضافه کنند . در سال 2005 بالاخره قالب ها در سیستم wordpress رونمایی شدند و با استقبال کاربران روبرو شدند . برخی از کاربران هم شروع به ساخت قالب و فروش آنها کردند . سیستم wordpress همین طور با اضافه کردن ویژگی های جدید به سیستم خود توانست از سال 2003 تا کنون کاربران زیادی را به خود جذب کند .

میتاپ wordpress چیست

میتاپ wordpress در واقع کاربرانی هستند که به صورت خودجوش به برگزاری رویداد ها و گردهمایی ها در حوزه wordpress فعالیت میکنند . این رویداد ها در سراسر جهان و در تمام شهر ها با هدف برنامه ریزی برای آینده این سیستم و ارتقای آن شکل میگیرد . از همه مهمتر اینکه این میتاپ ها در کشور عزیزمان ایران هم برگزار می شود و علاقه مندان به این حوزه میتوانند در این رویداد ها شرکت کنند .

برای طراحی سایت با wordpress به چه سخت افزاری نیاز داریم

اگر به فکر یادگیری سیستم wordpress افتاده باشید احتمالا برایتان سوال پیش می آید که برای طراحی سایت با استفاده از سیستم wordpress به چه سخت افزاری نیاز است ؟

باید گفت که اگر شما یک رایانه قدیمی در خانه دارید که با آن میتوانید وارد کروم و یا فایرفاکس شوید می توان گفت که توانایی دسترسی و طراحی سایت را دارید . اما پیشنهاد میشود تا از سیستمی با پردازنده (cpu) اینتل (core) و با حداقل رم 1 یا 2 استفاده کنید . یک هارد با ظرفیت 500 گیگ هم می تواند روند کار شما را آسان تر کند تا به مشکل کمبود حافظه بر نخورید . کارت گرافیک هم بر طراحی سایت و استفاده از سیستم wordpress تاثیری ندارد ، مگر آنکه بخواهید المان های گرافیکی درون سایتتان را خودتان طراحی کنید .

پس در نتیجه برای استفاده از wordpress نیاز به سیستم قوی نداریم و با سیستم های معمولی و حتی ضعیف ، میتوانیم طراح سایت شویم .

بهترین مرورگر برای طراحی سایت با wordpress کدام است

مرورگر های زیادی مانند کروم ، فایرفاکس ، مایکروسافت اج ، اوپرا و … وجود دارد که در هر کدام از این مرورگرها میتوان با سیستم wordpress شروع به طراحی سایت کرد . اما کدام یک از این مرورگر ها می توانند گزینه مناسب تری برای طراحی سایت باشد ؟

اگر بخواهیم رتبه اول را معرفی کنیم ، پیشنهاد ما استفاده از مرورگر کروم است که در مقام دوم و پشت سر آن می توان مرورگر فایرفاکس را قرار داد .

امنیت wordpress چقدر است

در سیستم wordpress هم مانند دیگر سیستم نمیتوان گفت که دارای امنیت 100 در صدی است . اما بار ها مورد بازدید متخصصان حرفه ای قرار گرفته است . در نتیجه اگر هنگام طراحی سایت اگر تدابیر امنیتی را جدی بگیرید میتوانید سایت امنی داشته باشید .

Sucuri ، یک افزونه امنیتی در wordpress است که گزارش می دهد ۹۰ درصد از درخواست های پاکسازی آن در سال ۲۰۱۸ از wordpress بوده است.

چرا باید wordpress را یاد بگیریم؟

چرا باید wordpress را یاد بگیریم

بدون شک برای هر شخصی هزینه طراحی سایت مهم است . حال اگر بخواهید سایت را با استفاده از برنامه نویسی و از پایه بسازید نیاز به یک یا چند برنامه نویس دارید که بدون شک هزینه زیادی تحمیل خواهد کرد و در ادامه برای ایجاد تغییرات بر روی سایت نیاز به دانش برنامه نویسی دارید .

اما اگر دانش استفاده از سیستم wordpress را داشته باشید بدون شک هزینه طراحی و ویرایش سایت کاهش چشمگیری خواهد داشت .
اگر قصد نصب wordpress را دارید ، میتوانید از اینجا دانلود کنید !

تبدیل سایت wordpress به اپلیکیشن

اگر میخواهید از دیگر رقبای خود پیشی بگیرید و تصمیم دارید تا سایت خود را به اپلیکیشن تبدیل کنید ، باید گفت که سیستم wordpress با یک افزونه این قابلیت را اجرایی کرده است .

اما شاید بخواهید بدانید که چرا باید در کنار وب سایت یک اپلیکیشن داشته باشیم ؟ باید گفت که بیشتر اطلاع رسانی ها در سایت از طریق ایمیل برای کاربران و مشتریان فرستاده میشود و متاسفانه بعضی از مردم هر روز به سراغ ایمیل هایشان و چک کردن آن نمیروند ، برای همین اپلیکیشن میتواند گزینه خوبی برای اطلاع رسانی به تمام مخاطبان باشد .

سیستم wordpress برای تبدیل سایت wordpress به اپلیکیشن افزونه هایی قرار داده است ، که آنها عبارتند از :

با این افزونه ها شما میتوانید سایت خود را به اپلیکیشن تبدیل کنید .

معروف ترین سایت هایی که با wordpress طراحی شده اند

یکی از قوی ترین و معروف ترین سایت های ایرانی که با سیستم wordpress طراحی و ساخته شده است سایت همیار وردپرس است .

برای نمونه سایت خارجی هم میتوان وب سایت wpbeginner (وردپرس بیگینر) را معرفی کرد .

برای کار با wordpress و طراحی سایت به چه مهارت ها و ابزار هایی نیاز داریم؟

برای کار با wordpress و طراحی سایت به چه مهارت ها و ابزار هایی نیاز داریم

  • آشنایی با صفحات وب
  • انتخاب درست و دقیق نام برای وب سایت ، خرید دامنه و هاست (میزبانی وب)
  • آشنایی با نصب wordpress و محیط کاربری آن
  • ایجاد و یا انتخاب قالب مناسب برای وب سایت بر اساس نوع فعالیت
  • انتخاب درست و به موقع افزونه های کاربردی wordpress
  • ساخت صفحات اصلی سایت
  • ایجاد محتوا و وبلاگ در سایت
  • دانش مورد نیاز از سئو سایت

این ها تمام مواردی بودند که برای شروع طراحی یک وب سایت با سیستم wordpress نیاز دارید .

هزینه طراحی سایت با wordpress چگونه است

برای طراحی سایت با سیستم wordpress میتوان از قالب های رایگان ، پولی و اختصاصی استفاده کرد که به ترتیب هزینه طراحی هر کدام بیشتر میشود . اما باز هم هزینه طراحی با سیستم wordpress بسیار کمتر از طراحی سایت با زبان های برنامه نویسی است . در ادامه باید اضافه کرد ، سایت هایی که با زبان برنامه نویسی تولید می شوند برای ویرایش هزینه خیلی بیشتری نسبت به سایت هایی که با سیستم wordpress ایجاد میشوند دارند . هزینه طراحی سایت هم نسبت به کارکرد و زمینه فعالیت آن ، حجم داده های آن ، قالب انتخابی آن ، پسوند مد نظر برای سایت (دامنه) و … متغیر است .

نتیجه گیری

در ابتدا متوجه شدیم که wordpress چیست ، گفتیم سیستم wordpress یک سیستم مدیریت محتوا و متن باز است که به صورت رایگان و با پشتیبانی زبان فارسی توانایی ساخت انواع سایت ها را دارد و دلایل محبوبیت این سیستم را بررسی کردیم که چه عواملی باعث رشد و در نهایت محبوبیت سیستم wordpress شد . درباره تفاوت wordpress.org با wordpress.com هم خواندیم .

بعد از توضیح افزونه ها و معرفی بهترین ها و زدن چند مثال به سراغ قالب ها رفتیم و یکی از معتبر ترین مرجع ها برای خرید آن ها معرفی کردیم و محبوب ترین قالب ها که نصب بالایی داشتند را نام بردیم . در ادامه نگاهی به تاریخچه wordpress داشتیم که از کجا و توسط چه کسانی آمد و چگونه محبوبیت زیادی پیدا کرد و از چه سال هایی محبوبیتش بیشتر شد .

سپس درباره امنیت سایت هایی که با سیستم wordpress طراحی می شوند خواندیم و یک افزونه امنیتی را به شما معرفی کردیم . گفتیم که برای شروع کار به عنوان یک طراح سایت ، به چه نوع سخت افزاری نیاز داریم و بهترین مرورگر برای طراحی سایت با سیستم wordpress را معرفی کردیم . به دلیل یادگیری سیستم wordpress پرداختیم که مقدار زیادی از بودجه ما را حفظ میکند .

جلو تر به ویژگی بسیار کاربردی سیستم wordpress پرداختیم که چگونه می توانیم سایتمان را به اپلیکیشن تبدیل کنیم و دلیل این کار را توضیح دادیم ، برای این کار 4 مورد از افزونه هایی که سایتمان را به اپلیکیشن تبدیل کنند را معرفی کردیم .

در ادامه 2 سایت معروف ایرانی و خارجی که با استفاده از سیستم wordpress طراحی شده بودند را در اختیار شما قرار دادیم و مهارت های لازم برای کار با wordpress را مطرح کردیم که به چه امکانات و مهارت هایی نیاز دارید . سپس درباره میتاپ هایی که در حوزه wordpress برگزار می شوند صحبت کردیم . در نهایت هزینه طراحی سایت با سیستم wordpress را برای شما بازگو کردیم .

اگر به فکر راه اندازی کسب و کار اینترنتی برای خود هستید و یا هر نوع سایتی نیاز دارید اما بنا بر دلایلی توانایی ساخت یک سایت قوی و خوب را ندارید آیکان به شما در این زمینه با طراحی وب سایت و مشاوره رایگان کمک خواهد کرد تا بهترین ها را برای خود رقم بزنید .

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *