طراحی سایت

تفاوت سایت استاتیک با داینامیک

Difference between static and dynamic site

چه طراح سایت هستید و چه قصد دارید که یک سایت برای خود سفارش دهید باید از سایت های Static (استاتیک) و Dynamic (داینامیک) شناخت کافی داشته باشید و فرق این دو را بدانید تا مناسب ترین وب سایت را انتخاب کنید.

با آیکان همراه باشید!

سایت استاتیک چیست؟

سایت استاتیک چیست

سایت استاتیک سایت هایی هستند که با زبان برنامه نویسی HTML نوشته میشوند و با استفاده از CSS ظاهر آن را به شکل مد نظر شخصی سازی میکنند و در برخی مواقع از جاوا اسکریپت در آن استفاده می شود.

این سایت ها ، سایت های تک صفحه ای (صفحات از هم جدا) هستند که کاربر عملا فقط توانایی برقراری ارتباط یک طرفه با سایت دارد. در واقع فقط یک بیننده است.

در واقع به جز اینکه این سایت ها توانایی برقراری ارتباط دو طرفه با کاربر را ندارند (کاربر فقط بیننده است) ، اگر به خواهید که در سایت چند صفحه داشته باشید مجبور می شوید به همان مقدار صفحه جدید و کامل بسازید.

سایت استاتیک سایتی است که برای ایجادش باید دانش برنامه نویسی داشته باشیم و معمولا اطلاعاتی که درون آن قرار میگیرد ثابت است ، چرا که ویرایش این سایت هم کار آسانی نیست و باید دانش برنامه نویسی داشته باشیم و هر بار باید کد های HTML ، CSS و سایر زبان های دیگر … را تغییر دهیم.

پس به هیچ عنوان سایت استاتیک برای سایت های خبری پیشنهاد نمیشود ، چرا که سایت خبری نیاز به تغییرات زیادی دارد.
روش‌های مختلفی برای تولید سایت‌های استاتیک وجود دارد. از جمله معروف‌ترین ابزارها می‌توان به Jekyll، Hugo، Gatsby و Middleman اشاره کرد. این ابزارها به کمک زبان‌های مانند مارک‌داون، پایتون یا جاوا اسکریپت، فایل‌های HTML را تولید می‌کنند.

درست است که سایت استاتیک هزینه طراحی کمی برای شما دارد ولی برای ویرایش اطلاعات خود در سایت مجور به هزینه مجدد می شوید و اگر تعداد این ویرایش ها زیاد شود هزینه بزرگی به شما تحمیل خواهد کرد ، به علاوه این که زمان زیادی برای طراحی و ویرایش سایت استاتیک صرف می شود.

البته این هم در نظر داشته باشید که قابلیت هایی مانند جستجوی پیشرفته در سایت استاتیک وجود ندارد.

و اما مزایا و معایب سایت استاتیک چیست؟

مزایای سایت استاتیک

  • هزینه کم برای طراحی اولیه
  • طراحی آسان
  • امنیت بالا
  • به دلیل پایین بودن حجم مطالب هزینه کمتری برای هاست می شود

معایب سایت استاتیک

  • هزینه زیاد برای ایجاد تغییرات
  • صرف شدن زمان زیاد برای ایجاد تغییرات
  • ارتباط نداشتن با کاربر
  • طراحی جداگانه هر کدام از صفحات
  • نیاز به دانش برنامه نویسی

سایت استاتیک بیشتر مناسب کسانی است که میخواهند کسب و کار خود را معرفی کنند ، بیوگرافی از خودشان بنویسند و یا کارت ویزیت آنلاین داشته باشند.

ولی اگر میخواهید برای سایت فروشگاهی و یا خبری که به ویرایش زیادی نیاز دارد به سراغ سایت استاتیک بروید ما اصلا به شما پیشنهاد نمیکنیم.

سایت داینامیک چیست؟

سایت داینامیک

سایت داینامیک برخلاف سایت استاتیک از صفحات مختلف تشکیل شده است. یکی از نقاط قوت سایت داینامیک ایجاد فرم جهت برقراری ارتباط با کاربر است که باعث میشود بازخورد های کاربران از سایت خود را دریافت کنیم تا با در نظر گرفتن آن ها و ویرایش سایت ، محتوای بهتری ارائه دهیم تا باعث رشد ما شود.

برای ایجاد سایت داینامیک میتوان از CMS ها کمک گرفت که در یک مقاله ، کامل درباره آن گفت و گو کردیم و گفتیم که CMS چیست و نمونه هایی از آن را معرفی کردیم.

زمانی که برای ایجاد سایت داینامیک از CMS کمک میگیریم دیگر نیازی به دانش برنامه نویسی نخواهیم داشت و یک مزیت دیگر این سایت ها ویرایش آن ها است که در محیط CMS ها (سیستم های مدیریت محتوا) صورت میگیرد.

کنترل سایت داینامیک از CMS هایی مانند وردپرس ، جوملا ، دروپال ، مجنتو و … صورت میگیرد که کار مدیریت سایت را برای طراح سایت به شدت ساده میکند.

یکی از ویژگی های بسیار مهم درباره سایت داینامیک سئو شدن راحت تر آن نسبت به سایت استاتیک است.

درست است که هزینه طراحی سایت داینامیک ، بیشتر از سایت استاتیک است اما راحتی و مدیریت آسان تر آن ، سایت داینامیک را برای ما به صرفه تر کرده است.

و اما مزایا و معایب سایت داینامیک چیست؟

مزایای سایت داینامیک

  • مدیریت راحت تر
  • ساده بودن ایجاد تغییرات مد نظر
  • قابلیت جستجوی پیشرفته
  • نیاز نداشتن به دانش برنامه نویسی برای طراحی وب سایت
  • داشتن اختیار زیاد برای پیاده سازی وب سایت
  • تنوع زیاد در قالب های سایت داینامیک
  • کار کردن بر روی سایت به صورت تیمی و گروهی

معایب سایت داینامیک

  • امنیت پایین تر این نوع وب سایت نسبت به سایت استاتیک
  • صرف شدن زمان زیاد برای طراحی سایت داینامیک
  • هزینه زیاد هاست به دلیل وجود اطلاعات بسیار در وب سایت
  • هزینه زیاد برای طراحی این نوع سایت

سایت داینامیک می تواند برای هر کار و محتوایی مناسب باشند ولی بیشتر سایت هایی که نیاز به صفحات مختلف و متنوع دارند به سراغ سایت داینامیک می آیند.

اما پیشنهاد میشود اگر محتوای ثابت و کمی دارید ، برای کاهش هزینه به سراغ سایت های استاتیک بروید و با هزینه زیاد برای سایت داینامیک سرمایه خود را هدر ندهید.

حالا که شناخت کافی از هر دو نوع وب سایت پیدا کردید بهتر است تا فرق آن ها را با هم بدانیم.

تفاوت سایت استاتیک با داینامیک چیست؟

تفاوت سایت استاتیک با داینامیک

درست است که هزینه طراحی اولیه سایت استاتیک کمتر از سایت داینامیک است ، اما ویرایش و بروزرسانی سایت داینامیک هزینه کمتری نسبت به سایت استاتیک دارد پس نسبت به نیاز میتوان هر کدام را که برای ما به صرفه تر است را انتخاب کنیم.

از طرفی هم ویرایش و بروزرسانی وب سایت داینامیک بسیار ساده تر از وب سایت استاتیک است ، چرا که سایت داینامیک در محیط مدیریت محتوا (CMS) صورت میگیرد.

در سایت داینامیک شما میتوانید با تعیین مدیر و جمع آوری یک تیم ، به صورت گروهی و چند نفره بر روی وب سایت خود کار کنید که این قابلیت در سایت استاتیک وجود ندارد و میتواند در انتخاب ما تاثیر گذار باشد.

یکی از مهم ترین تفاوت سایت استاتیک با داینامیک در سئو شدن وب سایت است. در سایت داینامیک از آن جا که بروزرسانی های متعددی صورت میگیرد برای موتور جستجو اهمیت بیشتری پیدا میکند و امکان سئو کردن سایت داینامیک را نسبت به سایت استاتیک افزایش میدهد.

در ادامه به دلیل این که در سایت داینامیک از زبان سمت سرور مانند PHP و ASP استفاده می شود نسبت به سایت استاتیک امنیت پایین تری دارد ، چرا که سایت استاتیک با زبان HTML نوشته می شود و کاربر توانایی دسترسی به سایت را نخواهد داشت.

حالا که هر دو سایت استاتیک و داینامیک را شناختیم و تفاوت های آن ها را کشف کردیم نوبت به انتخاب وب سایت مناسب می رسد.

بین سایت استاتیک و داینامیک کدام را انتخاب کنیم؟

باید در جواب این سوال گفت که انتخاب بین سایت استاتیک با سایت داینامیک بستگی به نیاز شما دارد. اگر در سایتتان فقط می خواهید که بخش کوچکی از کسب و کارتان را نشان دهید و یا قصد دارید تا یک بیوگرافی از خود منتشر کنید و حتی یک کارت ویزیت آنلاین داشته باشید و … میتوانید از سایت استاتیک استفاده کنید ، اما اگر سایت شما نیاز به سئو شدن در موتور جستجو گوگل را دارد و می خواهید جذب مخاطب کنید و به بروزرسانی های متعدد و سریع نیاز مندید پیشنهاد آیکان به شما سایت داینامیک می باشد.

حالا که نیاز خود را متوجه شدید اگر توانایی ساخت سایت را ندارید آیکان در این زمینه به شما کمک خواهد کرد. شما میتوانید با ثبت درخواست مشاوره با ما و همکارانمان در ارتباط باشید.

نتیجه گیری

در مرحله اول با سایت های استاتیک و داینامیک آشنا شدیم و مزایا و معایب هر یک از این دو نوع سایت را بیان کردیم.

سپس گفتیم تفاوت سایت استاتیک با داینامیک چیست؟ و در نهایت گفتیم که کدام نوع از سایت ها برای کدام اشخاص مناسب تر و به صرفه تر هستند.

ممنون که تا انتهای این مقاله با آیکان همراه بودید. بدون شک با نظر دادن درباره این مقاله می توانید به ما برای تولید محتوای با کیفیت تر برای شما عزیزان کمک کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *